32.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Turistička ponuda Budve predstavljena na sajmu kongresnog turizma u Barseloni

TO Budva

Turistička organizacija Budve (TOB) predstavila je ponudu budvanske rivijere na specijalizovanom sajmu kongresne industrije IBTM u Barseloni.

TOB je ponudu budvanske rivijere predstavio u saradnji sa Crnogorskim kongresnim biroom u okviru Nacionalne turističke organizacije (NTO) i turističkom privredom Crne Gore.

IBTM, koji je završen u četvrtak, predstavlja jedan od dva najznačajnija sajma iz oblasti kongresnog turizma u Evropi.

“Predstavnici TOB-a održali su sastanke i prezentacije na kojima su predstavljene mogućnosti za organizaciju događaja u Budvi, kao i sama destinacija, avio-povezanost i smještajni kapaciteti”, navodi se u saopštenju.

Najveće interesovanje pokazano je od profesionalaca iz oblasti MICE industrije sa tržišta centralne i zapadne Evrope, kao i Dalekog istoka.

Zapažen je utisak da su Budva i Crna Gora prepoznate kao rastuća destinacija na listi popularnih destinacija za poslovna putovanja, posebno iz razloga sve većeg broja hotela sa četiri i pet zvjezdica.

„Prema riječima stručnjaka, kompanije teže da kroz organizaciju raznih događaja, seminara i kongresa, poboljšaju svoje poslovne rezultate i efektnije komuniciraju sa zaposlenima, kupcima i poslovnim partnerima. S tim u vezi, učešće Budve na ovom sajmu je od izuzetnog značaja za dalji razvoj i unapređenje poslovnog turizma, posebno iz ugla produžetka turističke sezone“, dodaje se u saopštenju.

Na štandu Crnogorskog kongresnog biroa NTO-a, pored TOB-a, ponudu su predstavile lokalne turističke organizacije Kotora i Bara, hotelska grupa Montenegro Stars, hoteli Lazure Hotel & Marina, Azul Beach Resort Montenegro by Karisma, Blue Kotor Bay Premium Spa Resort, The Chedi Luštica Bay, rizort Portonovi, kao i turističke agencije Gold Travel, Explorer DMC, Montenegro in Style, Luminalis i Montenegro Tourist Service

Najčitanije