12.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Turistička sezona u „debelom“ minusu, otvaranjem granice za Ruse pokušavaju ublažiti posljedice…

Perast – foto Boka News – avgust 2020.

Turistički promet u Crnoj Gori ovog ljeta je manji je za 90 posto u odnosu na rekordnu 2019. godinu, priznaje direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić, ali ona vjeruje da omogućavanje dolazaka turista iz Rusije i Azerbejdžana, uz skoru uspostavu avio saobraćaja, može pokrenuti turistički promet s tih tržišta i ublažiti posljedice po turističku privredu.

“Naše granice su otvorene, a vjerujem da će se uskoro uspostaviti saobraćaj, a onda u avgustu i septembru možemo očekivati određeni turistički promet s tog tržišta i neko ublažavanje svih ovih posljedica”, rekla je Radak Kukavičić za RTCG podsjećajući da u avgustu i septembru 2019. Crna Gora zabilježila milion i po noćenja turista iz Rusije.

Crna Gora posljednjih sedam dana bilježi pad broja aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, što je posljedica sve manjeg broja novooboljelih i rasta broja izliječenih. U zemlji virusom Covid-19 trenutno su zaražena 1439 pacijenta, a izliječilo se njih 1372. U drugom valu koji je počeo sredinom juna od koronavirusa preminule su 43 osobe.

Izvor:Boka News

Najčitanije