17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Turističke organizacije Herceg Novog, Kotora i Tivta predstavile turističku ponudu na sajmu „IMTM“ u Tel Avivu

Sajam Tel Aviv

Turističke organizacije Herceg Novog, Tivta i Kotora predstavljaju ponudu svojih destinacija, u okviru štanda Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, na sajmu “IMTM” koji se održava u Tel Avivu 14. i 15.februara 2023.

Tokom sajma održani su brojni susreti sa turističkim agencijama i medijima sa ovog tržišta sa kojima je razgovarano o mogućoj saradnji na promociji destinacije na tržištu Izraela. Između ostalog održan je sastanak i sa predstavnicima turoperatora Sun d’Or koji posluje u okviru aviokompanije El Al Israel Airlines koji su najavili otvaranje avio linije svoje kompanije od sredine maja do kraja oktobra dva puta sedmično. Na sastanku je dogovorena saradnja na promociji Boke Kotorske putem digitalnih kanala ovog turoperatora. Održani su sastanci i sa predstavnicima medija i blogera sa ovog tržišta koji će rezultirati organizacijom studijskih posjeta u narednom periodu u cilju intenzivnije promocije destinacije. Tokom sajma održana je i pres konferencija Nacionalne turističke organizacije Crne Gore na kojoj su ponudu svojih kompanija i destinacija prezentovali svi suizlagaci sa crnogorskog štanda. Nakon toga je upriličena nagradna igra za sve prisutne goste, a na nivou Boke Kotorske nagrade su sponzorisane od strane hotelske grupacije Casa Del Mare i hotela Regent Porto Montenegro.

IMTM je najveći sajam turizma u Izraelu i osmišljen je da poveže profesionalce svih nivoa poslovanja i usluga u turizmu i putovanjima. Sajam predstavlja jedinstvenu priliku za povezivanje sa turoperatorima turističkim agencijama, korporativnim partnerima, kao i individualnim putnicima. Na sajmu je prisutno 1760 izlagača iz 52 zemlje i preko 25800 posjetilaca.

Sajam Tel Aviv

Pored lokalnih turističkih organizacija iz Boke Kotorske, na štandu NTO CG učestovavale su i turističke organizacije Budve i Podgorice, Air Montenegro, HG Budvanska rivijera, Montenegro Stars, hotel Regent Porto Montenegro, Maestral Hotels and Casinos, hotel SOA, agencije Talas M, Explorer i Gold Travel.

Boka Kotorska je u prethodnoj godini ostvarila značajan porast dolazaka i noćenja sa ovog tržišta. U tri grada Boke tokom 2022. realizovano je oko 36.500 noćenja sa ovog tržišta, dva puta više u odnosu na 2021.g., odnosno 82% više u odnosu na 2019.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije