17 C
Kotor

Slušaj online radio

U Australiji pomorci prvi uskočili u pomoć

foto Pomorac.net

I brodarske kompanije prisutne u teritorijalnom moru Australije pomažu ublažiti razmjere katastrofalnih požara koji već dugo haraju tom državom.

Tako je posada suppliera pod norveškom zastavom, „Far Saracen“ kompanije Solstad Offshore, od koordinatora za hitne situacije države Victorije dobila zadatak dostaviti zalihe hrane, vode i potrepština za oko 4000 stanovnika koji su bili odsječeni od svijeta u gradu Mallacoota.

Glavni tajnik Pomorske Unije Australije (MUA) Paddy Crumlin izjavio je kako su australski i novozelandski pomorci bili prvi koji su stanovništvu uskočili u pomoć i dostavili potrepštine.

„Dok se savezna vlada odupirala pozivima za pomoć vojske, naši pomorci dostavili su potrebnu pomoć 24 sata ranije nego što je u područje došao prvi vojni brod“.

„Posade civilnih brodova „Sycamore“, suppliera „Far Senator“ i kompanije Sealink Kangaroo Island ferries od samih početaka podupiru napore vatrogasaca i donose neophodne zalihe onima koji su radi požara odsječeni od svijeta“, rekao je Crumlin.

Najčitanije