16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Policija privela novinare zbog ‘izazivanja panike’ u CG

Uprava policije

Policija u Podgorici uhapsila je novinare Dražena Živkovića (39) i Gojka Raičevića (56) zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje panike i nereda, saopštila je Uprava policije.

Živković je kao glavni i odgovorni urednik portala “Borba”, počinio ovo krivično djelo na način što je, kako se sumnja,izazvao paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vijesti u vezi sa događajem u Vila Gorica u Podgorici a bez prethodne provjere informacije.

Raičević je, sumnja se, kao glavni i odgovorni urednik portala “IN4S”, izvršio ovo krivično djelo na isti način, objavljivanjem ove lažne vijesti na portalu “IN4S”.

“Sa navedenim je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama ova dva lica stiču elementi krivičnog djela izazivanje panike i nereda, da se liše slobode i uz krivičnu prijavu privedu tužiocu u zakonom propisanom roku”, kaže se u saopštenju.

Uprava policije saopštila je ranije da su aposlutno netaćne informacije da je u nedjelju u Vili Gorica u Podgorici odjeknula eksplozija i da bezbjednosne službe sumnjaju na pokušaj diverzije.

Izvor:Mina
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije