23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

U Beogradu održana promocija novogodišnjih dočeka i zimske sezone u Crnoj Gori

Foto Mediabiro

Pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Herceg Novi, a uz podršku Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG) i lokalnih turističkih organizacija iz Bara, Budve, Kotora i Tivta, sinoć je u Beogradu za zvanice iz javnog života Srbije i regionalne medije održana promocija novogodišnjih dočeka i zimske sezone 2023/24.

“Fokus nam je na odličnim novogodišnjim programima. U Crnoj Gori će tokom novogodišnjih praznika nastupiti neke od najvećih muzičkih zvijezda regiona, poput Dina Merlina, Severine, Harisa Džinovića, Aca Pejovića, Bijelog dugmeta u punom sastavu. Sigurni smo da će to privući veliki broj gostiju iz Srbije, koji su tokom prvih devet mjeseci u kolektivnom smještaju ostvarili 800.000 noćenja i oko 165.000 dolazaka, što znači da smo imali rast od oko 60 odsto kada je riječ o dolascima i noćenjima“, saopštila je predstavnica NTO CG Milena Vujović, a ujedno i najavila da će naša zemlja predstaviti svoju ponudu na predstojećem 54. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

Da je ove godine Herceg Novi pripremio specijalan program za sve generacije i da očekuje veliku posjećenost, potvrdila je predstavnica turističke organizacije te opštine, Natalija Terzić.

“Već 30. imamo proslavu dječje Nove godine uz Deda Mraza, puno zabave, igre, plesa, animacija i brojnih iznenađenja koja nećemo još otkriti. Uveče, 31. decembra kao predgrupa nastupa pop-rok sastav Ničim izazvan, nakon čega će na scenu zakoračiti Bijelo dugme, uz Gorana Bregovića, Alena i Tifu, i naravno Orkestar za svadbe i sahrane. Za reprizu Nove godine, na velikoj bini u Igalu, gdje se odvija kompletan program, hitovima će nas oduševiti grupa Novi Fosili, uz Sanju, Marinka i Zeca, nakon čega slijedi veliki koncert Miroslava Ilića uz pratnju orkestra Miše Mijatovića.“

Za Bojana Gluvajića, izvođača benda Ničim izazvan, 31. decembar predstavlja specifičan datum.

,,Nama je svaki koncert u Crnoj Gori neizmjerno drag. Često volimo da kažemo da smo popularniji u Crnoj Gori nego ovdje. Nama je Crna Gora druga kuća. Iskreno se nadamo jednoj spektakularnoj noći. Herceg Novi će sigurno da upamti ovaj doček“, kazao je Gluvajić.

Sedmodnevni program od 27. decembra do drugog januara rezervisan je za Bar.

,,Pripremili smo sjajan program za sve naše posjetioce. Na naše veliko zadovoljstvo, 31. decembra nastupiće naša najveća balkanska zvijezda Lepa Brena. Vjerujem da nas očekuje spektakl u najluđoj noći, te koristim priliku da pozovem sve da dođu u Bar i sa nama dočekaju Novu godinu“, poručila je portparolka TO Bar Jovana Nenezić.

Uzbuđenje povodom nastupa u gradu pod Rumijom nije krila ni Lepa Brena.

,,Veoma mi je drago što ću na dočeku 2024. pjevati u Baru. Mi ćemo za tu noć da pripremimo jedan poseban, specijalan program koji će biti veseliji, razigraniji, sa mnogo više energije“, izjavila je ona.

Dosta bogatiji, drugačiji program u odnosu na prethodne godine pripremila je tivatska opština.

,,Naš program počinje zvanično od 15. decembra i trajaće do 15. januara. Potrudili smo se da damo prednost našim lokalnim i crnogorskim izvođačima. Svake subote i nedjelje imaćemo dnevne svirke. Prethodi im Bokeški maraton za koji već imamo preko 2.100 prijavljenih. Ulazimo u novogodišnju noć sa Bojanom Delićem, a nakon toga nastupa Haris Džinović. Za reprizu Nove godine imamo AkademiA bend i Aca Pejovića“, navela je direktorica TO Tivat Nina Lakičević.

Za veliko praznovanje od prvog decembra do trećeg februara pripremio se i Kotor.

“U tom periodu nastupiće Dino Merlina, Severina, Goca Tržan i Yu Grupa. Takođe, imamo neke od manifestacija u tom periodu, a jedna od njih je ,,Od Božića do Božića“. Smatram da smo se potrudili, da će zvijezde koje nastupaju ove godine opravdati očekivanja i očekujemo da će broj gostiju u Kotoru biti veći nego prošle godine“, poručio je predstavnik TO Kotor Ilija Todorović.

Predstavnici Yu Grupe, Dragi i Žika Jelić, obećali su dobar provod.

“Kotor će biti, vjerovatno, jedan od najveselijih i najzabavnijih destinacija kada je riječ o Crnoj Gori.“

Sa njima se usaglasio i harmonikaš Aleksandar Sofronijević.

“Obećavam jedan prelijep koncert gdje ćemo svirati sve, vrhunsku pop muziku i najbolju narodnu muziku.“

Portparolka TO Budva Tijana Kotarac, stava je da nikada više nego ove godine nije bilo boljih i kvalitetnijih programa u svim crnogorskim gradovima, a posebno na primorju.

“Budva u novogodišnje raspoloženje ulazi sa dva festivala, ,,Adriatic Street Food“ i ,,Budi u Budvi“. Novogodišnje slavlje započeće 30. decembra i to nastupom Gradske muzike, nakon koje će nastupiti grupa AkademiA, potom Big Band Dejana Petrovića i trenutno najveća muzička zvijezda u regionu, Aleksandra Prijović. Pop-rok veče rezervisano je za 31. i započećemo ga sa Đorđem Davidom i Ivanom Peters, uz njihove specijalne goste Van Gogh i Tonija Cetinskog sa kojim ulazimo u 2024. Prvog je noć za takođe tri velike muzičke zvijezde, Nikolu Rokvića, Mariju Šerifović i Željka Joksimovića“, najavila je Kotarac.

Za predstavnika regionalno popularne grupe Van Gogh, Zvonimira Đukića Đuleta, uzbuđenje je uveliko počelo.

“Veliko nam je zadovoljstvo da nastupamo u Budvi. Za razliku od drugačijih stilova muzike, svi koji dođu u Budvu moći će na svaki njihov rok-en-rol huk da dobiju od nas visoki napon, zvuk“, izjavio je Đukić.

Hotelska grupacija Budvanska rivijera i ove godine očekuje veliku popunjenost.

“Odlučili smo da ove godine, 31. decembra pozovemo Slavka Banjca i Nedu Ukraden. Mi smo kompanija koja zna da prepozna ono što ljudi vole. Sjajan duo, Saša Matić i Ivana Selakov, očekuju vas prvog januara, dok će drugog januara nastupiti Aco Pejović i Džejla Ramović. Sve je rasprodato i hvala našim gostima na dugogodišnjem povjerenju“, poručila je predstavnica HG Budvanska rivijera Dušica Vugdelić.

Da se ne osjeća kao gost ni na jednoj manifestaciji koja promoviše crnogorsku kulturu i turizam, poručila je sinoć književnica i novinarka Vesna Dedić.

“Sve ove manifestacije za mene predstavljaju dodir sa zemljom odakle sam došla. Crnogorski turizam, đe ćeš ljepše? Najljepše more na svijetu, najljepši dočeci Nove godine, najljepša jezera i planine. Mislim da crnogorski aktivisti, kada je riječ o turizmu, sve uspješnije to umiju da prezentuju“, zaključila je Dedić.

Najčitanije