15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

U Beogradu promovisan 54. Praznik mimoze: Najavljen bogat program, muzički spektakl i karneval sa preko 800 učesnika

Praznik mimoze – foto Mediabiro

U susret početku jedne od najpoznatijih fešta na Jadranu, koja više od pola vijeka tokom februara i marta slavi tradiciju karnevalskih svečanosti, predstavnici Opštine Herceg Novi, zajedno sa lokalnom Turističkom organizacijom i JUK “Herceg Fest”, su na promotivnom događaju u Beogradu predstavili program ovogodišnjeg, 54. izdanja Praznika mimoze.

Festival koji je zaštitni znak Herceg Novog biće održan od 17. febuara do 4. marta 2023. godine, a publici će ponuditi preko četrdeset događaja – muzičke, zabavne, gastro, kulturne, dječije i sportske, kao i jedan novitet – saradnju sa EXIT festivalom i veliki muzički događaj “Winter Flower”. Na prezentaciji je najavljeno i potpisivanje Protokola o saradnji između turističkih organizacija Herceg Novog i Beograda.

Na događaju koji je okupio mnogobrojne goste, javne ličnosti i predstavnike medija, uvodna riječ pripala je predsjedniku Opštine Herceg Novi, Stevanu Katiću, koji je iskoristio priliku da pozove sve zainteresovane iz Srbije, da dođu u Herceg Novi 17. februara i prisustvuju spektakularnom otvaranju tradicionalne manifestacije i koncertu Marije Šerifović.

Praznik mimoze – foto Mediabiro

,,Pripremljen je dobar program za sve posjetioce koji će doći u Herceg Novi u ovom periodu. Očekuju vas najveće domaće zvijezde sa ovih prostora, a i svjetske. Herceg Novi je uvijek dočekivao goste iz ovih krajeva, širom otvorenih ruku. Tih dana su praznici kod vas, pa vas pozivam da prvi vikend provedete na našoj rivijeri, kada se očekuje da između 30 i 40.000 posjetilaca osjeti čar Mediterana i atmosferu bokeške fešte“, ispričao je Katić, a ujedno i zahvalio na prisustvu ambasadoru Brazila, predsjednicima beogradskih opština, kao i mnogobrojnim prijateljima Herceg Novog.

Ispred organizacionog odbora Praznika mimoze, gostima se obratio potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Miloš Konjević, koji nije krio zadovoljstvo što su upravo na Terazijama počeli sa događajima u okviru regionalne promocije festivala zimskog cvijeta.

,,Znamo kolika je ljubav između Herceg Novog i Beograda. Četiri mjeseca smo pripremali program i mislim da smo uspjeli da ga napravimo kvalitetnim i da će za svakoga biti po nešto. Od otvaranja, preko tradicionalnih uličnih svečanosti, maskenbala, do zatvaranja gdje spremamo spektakl. Posebno moram da najavim da ćemo imati karnevalsku feštu u kojoj će učestvovati preko 800 učesnika iz Evrope i regiona“, kazao je Konjević i poželio svima dobrodošlicu.

Praznik mimoze – foto Mediabiro

Direktorica TO Herceg Novi, Milja Vitorović podsjetila je da je od samog početka inicijalna ideja manifestacije bila da Herceg Novi učini gradom koji će biti privlačan za turiste i tokom zimskih mjeseci.

,,Mislim da smo uspjeli u tome da napravimo turistički proizvod po kojem je Herceg Novi prepoznat kao poželjna turistička destinacija. Pedesetogodišnja tradicija nam nalaže da svake godine u tome budemo sve bolji. Čast mi je da najavim da će u toku naše najveće svečanosti biti potpisan dugoročni Memorandum o saradnji dvije turističke organizacije, Herceg Novog i grada Beograda, koja si ogleda u jačanju ekonomskog, društvenog i kulturnog aspekta u turizmu. U ideji da program učinimo što kvalitetnim, ove godine smo otišli korak dalje. Zahvaljući saradnji sa festivalom Egzit (Exit), imaćemo spektakularan muzički program. Na jednodnevnom muzičkom događaju ,,Winter flower“ nastupiće Ana Đurić Konstrakta, umjetnica koja je obilježila muzičku scenu 2022. godine, kao i poznati njemački di-džej Cleptone“, otkrila je Vitorović.

Da je Praznik mimoze, osim što je zabavna, ujedno i kulturna manifestacija, potvrdila je direktorica JUK „Herceg fest“, Tanja Ateljević, koja je gostovanje književnice Vedrane Rudan i pjesnika Ljubivoja Ršumovića, kao i Beogradskog dramskog pozorišta i Gradskog pozorišta iz Podgorice.

Sjajan muzički program najavio je i jedan od osnivača Egzit festivala, Dušan Kovačević, koji je poručio da je zadatak novske manifestacije da se svojim programom približi novim generacijama, a ujedno i internacionalizuje.

,,Zato smo odabrali jednog od vodećih svjetskih producenata, di-džeja Cleptona, koji će nastupiti pod maskom i na pravi način obilježiti Praznik, kao i našu dragu Konstraktu, koja je izvršila pravu malu revoluciju, slično kao Mimoza. Tu je naravno i Kejt, jedan od ,,heroja“ domaće lokalne scene, tako da nas očekuje jedan sjajan program“, najavio je Kovačević.

Da postoji posebna herecegnovsko-beogradska veza, uvjerena je i muzičarka Konstrakta, čiji je nastup zakazan za 25. februar.

,,Volim Herceg Novi. Tamo sam provela mnoga ljeta. Ja sam ,,dijete“ mimoze. Radujemo se događaju“, zaključila je ona.

Promocija Praznika mimoze biće nastavljena događajima u Novom Sadu i Banja Luci.

Podsjećamo, Praznik mimoze počinje 17. februara, kada će na platou ispred hotela Igalo nastupiti Marija Šerifović, dok će na zatvaranju, 4. marta koncert održati regionalna zvijezda Toni Cetinjski.. Kompletan program 54. izdanja Praznika mimoze možete pogledati na: www.praznikmimoze.com

Izvor:Mediabiro

Najčitanije