16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

U bolnicu Al-Shifa u Gazi ušla izraelska vojska

Izrael – gaza – foto EPA

Izraelska vojska objavila je da je ušla u kompleks Al-Shife, najveće bolnice u Gazi, pozvavši militante Hamasa da se predaju. Liječnik Munir al-Bursh, generalni direktor ministarstva zdravstva Gaze, za Al Jazeeru je rekao da su izraelske snage ušle u zapadni dio zdravstvenog kompleksa.

– Čuju se snažne eksplozije, a prašina dolazi do područja gdje se nalazimo. Pretpostavljamo da se eksplozija dogodila i u samoj bolnici, rekao je Al-Bursh.

Nekoliko sati poslije glasnogovornik ministarstva Ashraf al-Kidra za isti je medij rekao da je okupacijska vojska sad u podrumu te da ga pretražuje.

– Oni su u kompleksu, pucaju i granatiraju. Izraelske snage najprije su napale odjele hirurgije i hitnog prijema, rekao je Mohamed Zakut iz ministarstva zdravstva. Reuters zasad nije uspio neovisno potvrditi te navode o situaciji u bolnici Al-Shifa.

Proteklih dana sve je više poziva međunarodne zajednice za humanitarno primirje, a sudbina te bolnice u središtu je svjetske pozornosti zbog pogoršanja tamošnjih uvjeta. U bolnici su tisuće pacijenata, članova medicinskog osoblja i izbjeglica.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije