8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

U Budvi odmara deset hiljada gostiju

Budva – foto Mediabiro

Na budvanskoj rivijeri trenutno boravi blizu 10.000 gostiju, oko 3.600 gostiju u hotelima i blizu 6.400 gostiju u privatnom smještaju, saopšteno iz Turističke organizacje Budve.

Kada je u pitanju struktura gostiju u hotelima, zastupljena su slična tržišta – Njemačka, Albanija, Francuska, Engleska, Austrija i Crna Gora.

Ukupan broj trenutno otvorenih hotela u Budvi je 37 od 139. Kada je u pitanju privatni smještaj, najbrojniji gosti su sa tržišta Ukrajine, Rusije, Srbije, Bjelorusije i Bosne i Hercegovine.

Nizom lijepih događaja za najmlađe, u Budvi će se obilježiti manifestacija “Od Uskrsa do Vaskrsa” koju će Turistička organizacija opštine Budva realizovati u saradnji sa brojnim predškolskim i školskim ustanovama, nevladinim organizacijama, plesnim društvima i kreativnim pojedincima.

Događaji koji će početi već u petak, 15. aprila održavaće se na platou ispred hotela “Mogren” i “Avala”, a pored prepoznatljivih uskršnjih instalacija, koje će osmisliti budvanski umjetnici, sadržaj će upotpuniti karusel i ponuda budvanskih ugostitelja.

Tokom deset dana, u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima je predviđen niz zanimljivih radionica, takmičenja, koncerata, priredbi, predstava, plesnih i folklornih nastupa, koji će se svojim sadržajem u potpunosti uklopiti u prazničnu, uskršnju atmosferu.

Kraj aprila je tradicionalno “rezervisan” za Međunarodni turistički karneval, koji će se ove godine, devetnaesti put, održati pod sloganom “Nek’ živi ljubav”, a fešte koje će početi 29. aprila, trajaće sve do 3. maja.

Najčitanije