7 C
Kotor

Slušaj online radio

U čast ljepote opere u Herceg-Novom proslavljen jubilej Operosa festivala

Operosa festival

Operskim arijama istaknutih svjetskih kompozitora sinoć je na Kanli kuli obilježen jubilej – deset godina Operosa Montenegro opera festivala u Herceg-Novom. Publika je u dvočasovnom programu uživala u izvanrednom umjeću sopranistkinje Petre Radulović, meco sopranistkinje Slavice Božović, tenora Stevana Karanca, baritona Lazara Parežanina i Operosa orkestra pod dirigentskom palicom Natalije Mićić.

Čast je što Herceg-Novi ima priliku da bude domaćin Operosa festivalu koji je značajna manifestacija visoke kulture, kazao je predsjednik Opštine Herceg-Novi Stevan Katić zahvalivši organizatorima i idejnim tvorcima, a posebno  umjetničkoj direktorici Operosa fondacije Ketrin Hataji na uloženom trudu i znanju kako bi značaj i ljepota opere svima bila bliža.

Operosa festival

„Vjerujem da se uloženi trud isplatio. Novska publika, kao i gosti sa svih strana svijeta, sada imaju priliku u našem gradu čuti i vidjeti, ali i osjetiti čar operskih arija svjetskog kvaliteta. To je još jedan segment u kulturnom mozaiku Herceg-Novog koji nam je bio potreban kako bismo svima koji ovdje žive i u naš grad dolaze kao turisti, ponudili nešto novo, a istinski vrijedno. Kao festival jedinstven u Crnoj Gori, Operosa doprinosi da naš grad bude jedinstvena operska scena, na otvorenim mediteranskim pozornicama. Zato i ne čudi najnovija informacija da je Herceg-Novi u vrhu liste najboljih primorskih gradova na svijetu zahvaljujući njegovim kulturnim i prirodnim potencijalima“, kazao je predsjednik Katić.

Operosa festival

Naglasio je da su jubileji vrijedni hvale i pomena, a desetogodišnjica Operose tek početak života ove manifestacije u Herceg-Novom.

Najčitanije