26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

U centru Budve otvoren savremeni turističko-informativni biro

Budva – Turistički info centar

U Budvi je danas svečano otvoren novi, savremeni, turističko-informativni biro u samom centru Budve.

„Smatramo da je bilo vrijeme za novi info biro, koji je na idealnoj lokaciji, savremen, u skladu sa trendovima i zahtjevima modernog turiste i urađen po uzoru na info biroe u svjetskim turističkim metropolama.“ istakla je Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije opštine Budva.

Novi info biro ima 30 kvadrata, ovalnog je oblika i najvećim dijelom u staklu. „Prije svega je informativnog karaktera, ali planirano je da bude i glavni info biro za izletničku taksu. Ovdje će se prijavljivati turisti, plaćati takse, ali i sprovoditi sve druge aktivnosti koje obavlja jedan turističko-informativni biro.“ dodala je Liješević.

Predsjednik Opštine Budva, Marko Carević, izrazio je zadovoljstvo time što je Budva dobila jedan moderni info biro, koji, kako je kazao, predstavlja pravi primjer arhitektonskog rješenja. Posebno je pohvalio timski rad i saradnju u realizaciji ovog projekta, u cilju nove i bolje turističke ponude Budve.

Glavni projekat i projekat enterijera izradio je arhitektonski studio “Vertikala”, dok je izvođač radova bila renomirana firma “Bom beton” sa Cetinja.

Radno vrijeme novog info biroa je od 08.00h do 21.00h, svakoga dana.

Izgradnja novog turističko-informativnog biroa predstavlja jedan u nizu projekata koje je Turistička organizacija opština Budva realizovala u cilju osavremenjavanja i unapređenja turističke ponude našeg grada.

Najčitanije