15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

U Crnu Goru se od početka pandemije vratilo 13.389 državljana

MA – povratak građana CG

U Crnu Goru se, od formiranja Operativnog štaba Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), 17. marta, vratilo 13.389 crnogorskih državljanja, kazao je rukovodilac štaba Dragan Pejanović.

On je rekao da je preko Aerodroma Podgorica u državu stiglo 1.902, a kopnenih granica 11.487 crnogorskih državljana.

– Putničkim motornim vozilom stiglo je 2.342, a teretnim 9.145 građana – kazao je Pejanović gostujući u Jutarnjem programu RTCG.

Prema njegovim riječima, iz Crne Gore je od 17. marta otišlo 21.481 stranih državljana.

Pejanović navodi da su crnogorski državljani doputovali iz gotovo svih država Evropske unije i sa svih kontinenata.

– Da nijesu sve mjere poštovane i da štab nije radio ovako kako je radio, mi ne bismo imali ovakve rezultate – rekao je Pejanović i naglasio da su svi letovi za crnogorske državljane bili besplatni.

On je pojasnio da je jedan broj građana do dolaska u Evropu koristio neke druge letove, i za to su morali da plate karte, ali država tu nije mogla ništa da učini.

Prioritet Vlade je, kako navodi Pejanović, i povratak crnogorskih pomoraca, koji se nalaze širom svijeta i imaju specifične uslove i ugovore.

– Naredni let, u subotu za Lisabon, uglavnom je namijenjen našim pomorcima. Ostajemo i dalje u kontaktu sa njima i pokušavaćemo da im obezbijedimo brz i bezbjedan povratak u Crnu Goru – poručio je Pejanović.

Najčitanije