15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

U Dubrovniku najavljen prvi sastanak čelnika jadranskih luka, potpisat će i zajedničku deklaraciju

Dubrovnik
Dubrovnik – foto Boka News

Osiguravanje rasta u sektorima kružnih putovanja i trajektnog prometa, optimizacija prihvata putnika u pomorskom prometu i određivanje novih inicijativa da bi se suzbili učinci na okoliš teme su sastanka.

Ta i druga pitanja bit će u središtu pozornosti prvog sastanka na vrhu Predsjednika jadranskih luka, dosad neviđenog okupljanja čelnih ljudi luka i nacionalnih udruženja, zakazanog za četvrtak 4. maja, u Dubrovniku, na dan otvaranja šestog izdanja foruma Adriatic Sea Forum – cruise, ferry, sail & yacht, koji je osmislio i organizirao Risposte Turismo, ove godine u partnerstvu s Lučkom upravom Dubrovnik i Gradom Dubrovnikom.

Sastanak na vrhu, koji će se održati iza zatvorenih vrata, rezultat je zajedničkih napora kompanije Risposte Turismo − kompanije koja je osmislila i organizirala forum, Udruženja talijanskih luka i Lučke uprave Dubrovnik, javlja Otvoreno more.

Taj jedinstveni i nikad prije održani sastanak na jadranskom području dovest će do potpisivanja Deklaracije o budućim inicijativama i aktivnostima koje se mogu provesti u turističkim lukama u zemljama koje okružuju Jadransko more.

Najčitanije