7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Na bulk carrieru u Veneciji pronađeno 850 kilograma kokaina

bulk-carrier-atlas – Foto: FleetMon

Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na oko 150 miliona eura


Talijanske vlasti pronašle su čak 850 kilograma kokaina podijeljenog u 570 paketića na brod za rasuti teret Atlas, koji je u ponedjeljak uplovio u Veneciju. Brod je stigao iz Južne Amerike, konkretno iz Santosa u Brazilu, koji je jedna od glavnih luka za krijumčare.

Teret, koji je bio sakriven unutar ventilacijskih otvora duž broda, zaplijenila je talijanska Guardia di Finanza. Talijanske vlasti su, uz pomoć ronilaca obalne straže i policije, temeljito pregledale trup broda, dok se nalazio u Veneciji.

U međuvremenu je policija vršila provjeru i ispitivanja posade, koja negira uključenost u krijumčarenje droge. Vrijednost pronađenog kokaina na crnom tržištu procjenjuje se na oko 150 milijuna eura. Istraga se nastavlja, a vlasti pretpostavljaju da će se na brodu pronaći još droge.

“Velika zapljena droge u Veneciji, gdje je u izvanrednoj operaciji Guardia di Finanza zaplijenila nevjerojatnu količinu od 850 kilograma kokaina sa stranog broda. Pohvale venecijanskim snagama, jer ne događa se svaki dan da se zaplijeni tako velika količina ovog tereta smrti”, kazao je predsjednik Veneta Luca Zaia.

Bulk carrier Atlas (IMO: 9642368) od 75.124 dwt, izgrađen je 2011. godine. Plovi pod zastavom Liberije, a brodom upravlja kompanija sa sjedištem u Grčkoj.

Najčitanije