20.5 C
Kotor

Slušaj online radio

U Hamburgu počinje najveći svjetski festival krstarenja

Hamburg Cruise Days 2014

Tokom manifestacije Hamburg Cruise Days, koja se u tom njemačkom gradu održava od 13. do 15. septembra, gradska luka bit će poprište događanja vezanih za kruzing industriju, a i ljubitelji krstarenja doći će na svoje.

S rekordnim brojem kruzera, njih ukupno dvanaest, Hamburg Cruise Days je najveći svjetski festival krstarenja i ove godine održava se po sedmi put. Neposredno prije događaja, Hamburg će biti domaćin vodećeg europskog sajma industrija krstarenja, Seatrade Europe.

Već od 11. septembraa njemački grad Hamburg je svoju luku pretvorio u pozornicu. Naime, na kopnu i na moru posjetitelji mogu sudjelovati u bogatom programu koji uključuje spektakularnu paradu brodova za krstarenje, lučku rasvjetu, vatromet, kulinarska iskustva, glazbu uživo, posebne promocije, kao i brodske izlete i prezentaciju brodova.

Uz sedmicu posvećeun krstarenju i brojne druge pomorske događaje, njemačka luka bit će zasigurno među jednom od najuzbudljivijih gradskih luka.

Što se tiče trenutne sezone, Hamburg je i tu zadovoljan jer očekuje da će do kraja godine ostvariti uplovljavanja 210 brodova za krstarenje na tri terminala za kruzere.

/A.Z./

Najčitanije