7 C
Kotor

Slušaj online radio

U Herceg Novom za dva mjeseca 26 osoba procesuirano za krivična djela

Herceg Novi – foto TO HN

Službenici Uprave policije u Herceg Novom su tokom prethodna dva mjeseca, sprovodeći aktivnosti iz svoje nadležnosti, protiv 26 lica podnijeli krivične prijave dok će 12 osoba prekršajno odgovarati.

Naime, hercegnovska policija je nadležnom državnom tužilaštvu podnijela 11 krivičnih prijava protiv 12 osoba zbog sumnje da su izvršili krivična djela iz oblasti privrednog kriminala a kojima je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 110.000 eura.

U vezi krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminala policija u Herceg Novom je rasvijetlila osam krivičnih djela, od kojih je jedno iz prethodnog perioda, i zbog njih procesuirala pet osoba. Materijalna šteta nastupila izvršenjem ovih djela iznosi oko 4.000 eura, a dio otuđenih predmeta je pronađen i vraćen vlasnicima.

Tokom navedenog perioda izvršeni su pretresi na više lokacija, a kojima je pronađeno oružje u ilegalnom posjedu i narkotici. Nadležnom tužiocu podnijete su tri krivične prijave zbog krivičnih djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok su zbog narkotika takođe podnijete tri krivične prijave ali i tri prekršajne.

Takođe, pripadnici Centra bezbjednosti Herceg Novi su zbog krivičnih djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici nadležnom tužiocu podnijeli pet krivičnih prijava protiv pet osoba i devet prekršajnih prijava zbog izvršenih prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici.

Jedna osoba će odgovarati za krivično djelo dječja pornografija.

Najčitanije