23.1 C
Kotor

Slušaj online radio

U Igalu uskoro rekonstruisana pijaca i ispostava Građanskog biroa, u najavi rekonstrukcija dijela Šetališta

Igalo

Igalo će uskoro dobiti novu, rekonstruisanu zelenu pijacu,  ispostavu Građanskog biroa, a u planu je i rekonstrukcija Šetališta Pet Danica, od Galeba do Titove vile.

Lokaciju zelene pijace, ali i mnoge druge, obišli su čelnici Opštine Herceg Novi, predsjednik Stevan Katić i potpredsjednici Danijela Đurović i Miloš Konjević. Oni su sa saradnicima, načelnicima sekretarijata i direktorima komunalnih preduzeća posjetili nekoliko lokacija u Igalu i razgovarali sa građanima o planiranim aktivnostima, ali i o problemima koje je potrebno riješiti.

Prvi radovi na rekonstrukciji pijace počeli su početkom ljeta i očekuje se da budu završeni polovinom oktobra, čime će ovo naselje konačno dobiti uređeno mjesto za plasman domaćih prozivoda sa brojnih gazdinstava, rečeno je tokom posjete.

Otvaranje ispostave Građanskog biroa u najmnogoljudnijoj mjesnoj zajednici u Herceg Novom planirano je do 1. oktobra. Podsjećamo, prošle godine je otvorena ispostava u Bijeloj, što se pokazalo kao odličan potez.

Prema riječima predsjednika Katića, u narednom periodu uslijediće radovi na rekonstrukciji Šetališta Pet Danica, od Galeba do Titove vile, što predstavlja jedan od prioritetnih zadataka gradske uprave, a za koju je izrada projektne dokumentacije u toku.

Obilazak lokacija

Predstavnici Opštine obišli su i naselje Bare, za koje se trenutno rade projekti puta, kanalizacije i vodosnabdijevanja, a uz novu autobusku stanicu, lokalna samouprava pokazuje da je ozbiljno ušla u projektovanje infrastrukture koja je neophodna Igalu.

Osim toga, uskoro će početi izgradnja nove javne rasvjete prema Njivicima, odnosno od Karaule do Njivica, a rasvjeta će biti postavljena i na drugim lokacijama u Igalu.

Najčitanije