33 C
Kotor

Slušaj online radio

U luku Gruž stigla luksuzna jahta ruskog milijardera

Tango-yacht

Superluksuzna, 77 metara duga jahta “Tango” u vlasništvu jednog od najmoćnijih ruskih milijaredera Viktora Vekselberga, ponovno je stigla u u dubrovačku luku Gruž. Jahta sivo- bijele boje leda mnogo više plijeni pozornost svojom gracioznošću nego veličinom, piše Dubrovački Vjesnik.

Malo koje luksuzno plovilo može pohvaliti s velikom “otvorenom” kinodvoranom te palubnim bazenom koji se, zatvaranjem vrlo lako pretvara u platformu za slijetanje helikoptera. U unutrašnjosti jahte se kriju spa- centar, sauna, teretana, velika blagovaonica i dnevni boravak s glasovirom. Tu je i više pomoćnih plovila, tendera i glisera, kao i jet-ski plovila za zabavu vlasnika i gostiju.

Jahta je izgrađena u škveru poznatog nizozemskog brodogradilišta “Royal Van Lent”, a ima kabine za samo 12 odabranih putnika i naravno, za vlasnika koji je od trenutka kad je kupio villu u Štikovici, postao česti gost Dubrovnika. Vekselberg je i vlasnik poznatog hotela “Belvedere” kojemu međutim još nije poznato kada će krenuti obnova. “Tango” plovi brzinom od 21 čvora, a izgrađen je po uzoru na mega jahtu “Queen K”, nastalu u istom brodogradilištu.

Najčitanije