18 C
Kotor

Slušaj online radio

U luku Kotoru danas uplovilo pet kruzera sa oko 8.000 turista

Kruzer u Kotoru – foto Mediabiro

U jeku kruzing sezone, u Kotoru je  danas  pristiglo pet kruzera sa oko 8.000 turista zajedno sa posadom. Turisti svih jezika i nacija ovi dana mogu se vidjeti u Kotoru. Kada su posrijedi gosti koji borave u ovom gradu broj je za nekih petnaestak procenata manji od rekordne 2019., a dvadeset procenata više u odnosu na jun 2021 godine,kazao je direktor Turističke organizacije Kotor, Jovan Ristić.

“Raduje nas što brojke rastu kada je u pitanju izletničnki turizam, i mi smo negdje na nakih 50 procenata u odnosu na rekordnu 2019 godinu. Danas je u Kotoru pet kruzera, sa 8.000 gostiju zajedno sa posadom.Prošle godine smo imali u junu mjesecu samo četiri uplovljavanja, a ove godine smo već u maju imali 54 kruzera, odnosno 66 u junu mjesecu”, kazao je on.

Ristić je naglasio da pomenute brojke neizostavno prati naplata boravišne takse.

“Tu smo na nekih 20 procenata više u odnosu na prošlu godinu. Brojke su dobre, izletnička taksa raste i svi ostali prihodi prate, na opšto zadovoljstvo, i kvalitet i posjetu”, naglasio je on

  Dodao je  da su gosti zadovoljni ponudom grada Kotora. Pritužbe koje su pristizale u proteklim godinama su uglavnom, kako je rekao, vezane za buku i nepropisno odlaganje otpada.

“Međutim, u posljednje vrijeme situacija se znatno poboljšala, tako da sve manje imamo pritužbi i za ove dvije stvari”, rekao je direktor TO Kotora.

Komentarišući manifestacije koje su opotpunile ovogodišnju turističku ponudu, Ristić naglašava da je, pored KotorArta koji je trenutno aktuelan, jako značajno  ništa manje zanimljivo Pozorište za djecu.

“Program je svakodnevan do 12 – og jula. Predstave su posjećenje, i njihov kvalitet je na onom nivou na koji smo bili i navikli u prethodnim godinama”, zaključio je on.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije