U Luštici Bay u subotu je u vinskom baru „Finestra“ predstavljen projekat “Gasatro suvenir – Probaj domaće iz Kotora“.
Projektom koji je podržala Opština Kotor kroz mjere podrške nevladinim organizacijama, NVO “Probaj domaće iz Kotora” ima namjeru brendirati tradicionalne gastronomske proizvode opštine Kotor u vidu gastro suvenira.
U Luštici Bay svoje proizvode predstavile su dvije vinarije sa prostora opštine Kotor, Giljača i Krstičević, dva proizvođača meda iz pčelarskog udruženja „Grbalj“ Vidak Tomašević i Dragan M. Kraljević, a predstavljno je i maslinovo ulje iz bokeških maslinjaka.
Ovo je pokušaj da se povežu poljoprivreda i turizam i da se u razvijenoj privrednoj grani kakva je turizam, nađe podrška i za poljorivredne proizvođače kotorske opštine, poručili su iz NVO “Probaj domaće iz Kotora“.
Ciljevi projekata su:
- Stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta za rad i plasiranje poljoprivrednih proizvoda povezivanjem poljoprivrede i turizma
- Promocija tradicionalnih proizvoda i domaće hrane i pića i proizvođača iz Kotora
- Davanje tradicionalnim proizvodima koje proizvode poljoprivredni proizvođači iz opštine Kotor dodatne vrijednosti podizanjem na nivo domaćeg brenda.