16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

U manastiru Savina obilježena slava osnivača Herceg Novog

U manastiru Savina obilježena slava osnivača Herceg Novog

U manastiru Savina juče je služena liturgija povodom slave osnivača grada Herceg Novog, praznika Prenos moštiju Svetog arhiđakona Stefana.

U toku liturgije pomenuti su i nesrećno nastradali u tragediji na Cetinju, u molitvi za pokoj njihovih duša.
Uz veliki broj vjernika, jutrošnjoj liturgiji prisustvovali su predsjednik i potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić i Mirko Mustur, te odbornici lokalnog parlamenta i rukovodioci opštinskih službi i preduzeća.

Herceg Novi je počastvovan da kao slavu osnivača grada obilježava Svetog arhiđakona Stefana, “apostola ljubavi kao što je Sveti Jovan Bogoslov, jer samo čovjek ispunjen ljubavlju može da oprosti onima koji ga ubijaju i ponižavaju, onima koji ga kamenuju”, istakao je protojerej Nikola Pejović.

Iguman manastira Savina, Makarije podsjetio je ovom prilikom na riječi blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, koji je svojevremeno govorio da ovaj grad tek treba da napreduje i ima perspektivu: “On je tada vidio da će ovaj grad polako zasijati, i zaista, ovih dana i narednih, ispunjavaju se ta duhovna vizija i proročke riječi tog trenutka. Daće Bog da Herceg Novi još više napreduje”.

Najčitanije