16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

U Mediteranu oformljen spasilački div

Fodt – uscg-ardent

Ardent Global je stupio u partnerstvo s grčkom tvrtkom Vernicos and Environmental Protection Engineering S.A., te su tako osnovali najveću tvrtku za spašavanje na Mediteranu.

Stvaranje saveza je posvećeno zajedničkim vrijednostima u pogledu sigurnosti i performansi.

Partnerstvo kombinira know-how i imovinu stručnjaka u spašavanju, hitne reakcije i tvrtke za uklanjanje olupina, omogućujući savezu da pomažu žrtvama svih vrsta i veličina pružajući dobro zaokružen portfelj usluga.

„Savez nam omogućuje da budemo najučinkovitiji pružatelj hitnih intervencija u regiji, pružajući dobro organizirane hitne intervencije na vrijeme. To je zajedničko nastojanje da se proaktivno zaštiti naše more osiguravanjem hitnih intervencija u Mediteranu i okolnim područjima“, rekao je Vernicos.

Ardent, stvoren spajanjem kompanija Svitzer i Titan Salvage 2015. godine, donosi iskustvo u tehnički izazovnim spašavanjima i uklanjanjima olupina, zajedno s specijaliziranom opremom.

Grčki Vernicos posjeduje veliku flotu spasilačkih tegljača za hitne intervencije na Mediteranu, dok Environmental Protection Engineering ima više od 40 godina iskustva u reagiranju na incidente onečišćenja.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije