29 C
Kotor

Slušaj online radio

U medulinskoj marini izgorjela 22 plovila

Medulin
Foto: Goran Sebelic / CROPIX

U velikom požaru koji je noćas buknuo u marini u Medulinu izgorjela su 22 plovila, požar je malo prije 7 sati stavljen pod kontrolu, a u njemu nitko nije stradao, izvijestili su u srijedu ujutro iz pulske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) i istarske policije.

Prema zasad dostupnim informacijama, policija je prijavu o tom događaju u medulinskoj marini zaprimila u 3.55.

– Ono najvažnije je da zasad nema dojava da je netko u događaju ozlijeđen. Požar je pod nadzorom, stanje se normalizira, a čim sigurnosni uvjeti to dopuste, policijski službenici i inspektor za zaštitu od požara pristupit će očevidu, izjavila je za glasnogovornica Policijske uprave istarske Suzana Sokač.

U gašenju požara u marini u Medulinu sudjelovali su pripadnici pulske Javne vatrogasne postrojbe s četiri vozila, a njima su se u gašenju požara priključili i pripadnici medulinskog DVD-a.

– Po dolasku na mjesto događaja pristupilo se sektoriranju nezahvaćenih plovila te odvajanju od zahvaćenih, a tijekom požara s plivajućeg pontona odvojena su opožarena plovila te je ugašen požar na njima, izvijestili su iz pulske JVP, čiji su pripadnici uspjeli spriječiti širenje požara na preostale obližnje brodice u marini.

Ravnateljstvo Civilne zaštite RH na Facebooku je objavilo da se “prema zaprimljenim informacijama, dim s požarišta širi u smjeru mora te nema opasnosti od požara za okolne objekte”.

– Onečišćenja nažalost ima, nije to strašno. Stavile su se samopijajuće brane, duple. Mi ćemo  iz predostrožnosti dovesti i gumenu branu, ako bude potrebno da se stavi iznad samopijajućih brana. I pozvan je ekobrod koji je sad na putu za Medulinski zaljev, koji će pokušati sanirati jedan dio onečišćenja, rekla je Dolores Brenko Škerjanec, pulska lučka kapetanica.

Područje je nadzirano, imamo noćnog čuvara, imamo kamere na kojim će se pokazati otkud je krenula nezgoda. Trenutno nemamo struje u objketu, ali čim dođe, utvrdit ćemo što i kako se dogodilo. Za sada je pretpostavka da je krenulo s broda, ali dok se očevid ne završi, ne možemo točno znati. Područje je osigurano. U kontaktu s osiguravajućim kućama vidjet ćemo koje su opcije za rješavanje ovog slučaja. Lučka uprava će napraviti sve da se šteta čim prije sanira, rekao je Dalibor Brnos, ravnatelj Lučke uprave Pula.

– Neka elektroinstalacija, pretpostavljam, odnekud je počelo. Teško je ugasiti tu plastiku, s mora treba doći plovilo koje gasi, rekao je Samir Grahović.

– Plamen se brzo proširio na sve brodove. Onda je došla vatrogasna služba, ali već je sve bilo u plamenu, rekao je Josip Flah, vlasnik brodice.

Uzrok požara i materijalna šteta utvrdit će se očevidom.

Prema neslužbenim informacijama, šteta prouzročena ovim požarom iznosit će stotine tisuća eura.

Izvor:HRT

Najčitanije