20.5 C
Kotor

Slušaj online radio

U napadu na Krivi Rih najmanje troje poginulih, više od 20 ozlijeđenih

Posljedice napada na Krivi Rih
Foto: Governor of Dnipropetrovsk Regional Military-Civil Administration Serhii Lysak / REUTERS

Dugoočekivana ofenziva ukrajinske vojske je teška, ali napreduje, ocijenio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, nakon što je njegova administracija tokom dana objavila da je preuzela najmanje sedam sela od ruskih snaga. Istodobno je u Washingtonu šef američke diplomacije Antony Blinken rekao kako se nada da bi uspjeh ofenzive mogao natjerati ruskog predsjednika Vladimira Putina na pregovore.

Najmanje troje poginulih i više od 20 ozlijeđenih u raketnom napadu na Krivi Rih

Najmanje tri osobe su poginule, a 25 ih je ozlijeđeno u noćnim raketnim napadima Rusije na ukrajinski grad Krivi Rih u kojima su uništili peterokatnu stambenu zgradu, rekao je u utorak Serhij Lisak, guverner ukrajinske regije Dnipropetrovsk.

Još ima ljudi pod ruševinama, napisao je Lisak u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. Četiri su osobe ozlijeđene na drugom mjestu u gradu, dodao je.

Rusija je tijekom noći pokrenula masovni raketni napad na središnji ukrajinski grad Krivi Rih. Ima mrtvih i ranjenih, a civilna je infrastruktura oštećena, rekli su ukrajinski dužnosnici rano u utorak.

– Masovni raketni napad na Krivi Rih, objavio je prije Serhij Lisak, guverner regije Dnipropetrovsk u kojoj se nalazi Krivi Rih, navodeći da ima mrtvih i ranjenih.

Nije za sada jasno koliko je projektila pogodilo Krivi Rih i gdje su dronovi koje je lansirala Rusija pogodili svoje mete.

Na svom Facebook profilu ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je post u kojem prikazuje snimku nakon napada na Krivi Rih.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije