22.8 C
Kotor

Slušaj online radio

U napadu nožem u Briselu troje ozlijeđenih, jedan teško

Policija – Brisel – foto Shutterstock

Tri su osobe ozlijeđene, među njima jedna teško, u napadu nožem u ponedjeljak poslijepodne u Briselu u stanici podzemne željeznice, pokazuju novi podatci belgijske policije koja je uhitila napadača.

Napad nožem na stanici Schuman: zahvaljujući saradnji policijskih služba (…) napadač je brzo uhapšen”, napisao je na Twitteru gradonačelnik Bruxellesa Philippe Close.

Pošto je isprva izvijestila u jednoj ozlijeđenoj osobi, savezna policija je poslije rekla za AFP da su u napadu ozlijeđene tri osobe, među kojima je jedna “kritično”.

Dok motivi 30-godišnjeg napadača ostaju nepoznati, policija je isključila da se radi o terorističkom napadu, objavio je ured tužitelja.

Iz dobro obaviještenog izvora doznaje se da je uhićenik “osoba sa psihičkim problemima”.

Novinar francuske novinske agencije izvijestio je s mjesta događaja da je oko 18.00 sati nekoliko policajaca u civilu trčalo prema peronu stanice Schuman, koja je tek nekoliko desetaka metara udaljena od zgrade Europske komisije i Europskog vijeća.

Jedna žena je u tom trenutku upozoravala putnike koji su ulazili u stanicu da ne silaze, rekavši da je dolje osoba naoružana nožem.

Policijska istraga se nastavlja.

Izvor:Hina

Najčitanije