12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

U “Noći muzeja” pred publikom “Dragulji Boke” Dubravke Žafran

“Dragulji Boke” Dubravke Žafran

Povodom međunarodnog dana muzeja 18.maja i manifestacije “Noć muzeja” koja traje preko četiri decenije, sinoć je u bašti muzeja “Mirko Komnenović” u organizaciji naše ustanove otvorena izložba akvarela umjetnice iz Herceg Novog, Dubravke Žafran.

Žafran je iskazala zadovoljstvo susretom sa publikom i istakla poziv umjetnicima da izlažu “kako bi Herceg Novi pokrenuo nove izlagačke poduhvate i potvrdio to novo i inovativno u imenu”. Istakla je takođe da prostori poput ovog koji imamo u gradu oplemeljuju i nas i podstiču naše stvaralaštvo”.

“Dragulji Boke” Dubravke Žafran

Direktorica JU “Muzej Mirko Komnenović i galerija Josip Bepo Benković” Gordana Krunić, naznačila je da akvareli oslikavaju Boku sa svim njenim čarima.

-Ljepota je univerzalna i pronalazi različite puteve do svakog posjetioca. Izložba se održava u muzeju, mjestu gdje se čuvaju od zaborava i svjedoče o našoj istoriji, kulturi, vrijedni kulturno istorijski eksponati. Krunić je uputila zahvalnost umjetnici koja je kroz svoje akvarele, neoštećujući je “otkinula najljepši dio Boke i prenijela ga u ovo čarobno veče”, kao i opštini Herceg Novi koja je finansijski pomogla održavanje ove izložbe.
Pored višegodišnjeg stvaralačkog opusa Dubravke Žafran, posjetioci su imali priliku da besplatno pogledaju: istorijsku, etnografsku, arheološku kao i zbirku ikona.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije