17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

U novu školsku godinu sa video nadzorom – instalirati će 30 kamera

Danas pred OŠ Drago Milović

Opština Tivat raspisala je tender za nabavku i ugradnju opreme za video nador na objektima Osnovne škole „Drago Milović“ u tom gradu. Procijenjena vrijednost ove javne nabavke je 12.000 eura sa PDV-om, a pored ostaloga, ona predviđa da se na školi instalira 15 vanjskih i isto toliko kamera za unutrašnji video nadzor.

Ponude se primaju do 2.jula, a izabrani izvođeč imaće rok od 20 dana od dana zaključenja ugovora da okonča posao, što znači da će OŠ „Drago Milović“ u novu školsku godinu 1.septembra, ući sa instaliranim video nadzorom.

Iako to nije njihova zakonska obeveza već Vlade Crne Gore, Opštinja Tivat, lokalna preduzeća Komunalno i Vodovod, ali i veliki strani investitori prisutni u tom gradu do sada su izdvojili na stotine hiljada eura za opremanje ili riješavanje građevinskih i infrastrukturnih problema u tivatskim prosvjetnim ustanovama, zato što Ministarstvo prosvjete sa ministrom Damirom Šehovićem (SDP) na čelu, ulaganja u tivatske obrezovne ustanove već godinama drži na minimumu.

Izvor:S.L

Najčitanije