23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

U olujnom nevremenu u Novom sadu stradalo jedno dijete

Foto:Nevrijeme Novi Sad – Aleksandar Savanović/AA

Jedno dijete nastradalo je u petak veče tokom olujnog nevremena koje je pogodilo Novi Sad, ali i nekoliko drugih gradova u Srbiji.

To je potvrdio gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić za Radio-televiziju Srbije (RTS), dok su u novosadskoj policiji naveli da se radi o 12-godišnjem djetetu koje je pronađeno ispred zgrade u Ulici Vuka Mandušića.

Nakon Italije, Slovenije i Hrvatske, jaka kiša, praćena grmljavinom i olujnim vjetrom stigla je u Srbiju u petak predveče.

“Oluja je najviše pogodila Novi Sad, a u pojednim dijelovima tog grada nema struje i vode. Oluja u Novom Sadu srušila je kran na gradilištu na Detelinari koji je oštetio susjedne zgrade”, prenosi Slobodna Evrope.

Komandant vatrogasne brigade u Novom Sadu Stojan Milovac potvrdio je da je u tom gradu spašeno pet osoba, od toga dvoje djece.

Jaka kiša, praćena grmljavinom, zahvatila je Vrbas i Apatin, kao i Bačku Palanku, Sremsku Kamenicu, kao i u veći dio Srema.

To je drugo veliko nevrijeme koje je zabilježeno u Srbiji u samo tri dana, budući da je u srijedu zbog oluje evakuirano 15 osoba širom zemlje.

Izvor:Mina

Najčitanije