21 C
Kotor

Slušaj online radio

H. Novi: Osvijetljen magistralni pojas do graničnog prelaza Debeli brijeg

Rasvjeta foto Opština HN

Dionica od motela Vinogradi do graničnog prelaza Debeli brijeg više nije u mraku.

Nakon puštanja u rad i ovog kraka javne rasvjete u potpunosti je osvijetljen magistralni pojas na teritoriji opštine Herceg Novi.

Projekat je završen zajedničkom aktivnošću Sekretarijata za komunalne djelatnosti, Komunalno stambenog preduzeća i Mjesne zajednice Sutorina, kazao je sekretar Vasilije Seferović.

„Puštena je u rad javna rasvjeta na dionici uz magistralni pojas u Sutorini, u dužini od 700m, od motela Vinogradi do graničnog prelaza Debeli brijeg. Projekat je započeo sredinom godine, a malo je duže trajala procedura kod CEDIS-a da bi se osvijetlio i ovaj dio Jadranske magistrale. Moram istaći da Sekretarijat daje nalog, a izvršilac je novsko Komunalno stambeno preduzeće koje veoma kvalitetno obavlja radove. Sada smo kompletirali posao i javna rasvjeta je postavljena duž cijelog magistralnog pojasa na teritoriji opštine Herceg Novi, od Kamenara do Debelog brijega“, kazao je sekretar Seferović.

Na ovom dijelu postavljena su 23 nova rasvjetna stuba.

Prilikom postavljanja nove ili obnavljanja postojeće javne rasvjete, vode računa da bude zastupljeno i gradsko jezgro ali i ruralni dio, dodaje sekretar Seferović.

„Nedavno je završena javna rasvjeta u Ulici Druge Dalmatinske brigade, zatim na stepeništu Iva Andrića koje povezuje šetalište sa Njegoševom ulicom, potom i u dijelu kod Tonsatija, potez koji povezuje šetalište sa Ulicom Save Kovačevića. Urađen je i produžetak javne rasvjete na Čelima, a skoro je završen sličan projekat na Podima i Kamenom“, kazao je sekretar Seferović.

Sredstva za unapređenje javne rasvjete na teritoriji opštine Herceg Novi planirana su budžetom i iznose 150 000 eura, a to je iznos koji će, uz određene projekte planirane u narednom periodu, biti zaokružen do kraja godine.

Najčitanije