11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

U Perastu demoliran automobil izvršnog direktora Festivala klapa Mikana Kovačevića

Automobil izvršnog direktora Međunarodnog festivala  Mikana Kovačevića, juče je oko 12 sati demoliran u Perastu. Automomobil je bio parkiran na javnoj površini pored Muzeja grada Perasta gdje je bilo u toku predstavljanje festivalskog almanaha, časopisa„Lirica“.

„Tokom prezentacije festivalskog almanaha dobio sam prijeteću SMS poruku, da ukoliko za dva minuta ne uklonim auto, biće demoliran. Auto sam parkirao na javnoj površini gdje nije bilo oznake da je parkiranje zabranjeno i nikoga nisam ugrozio. Kada sam  nakon prezentacije izašao, zatekao sam polomljene retrovizore, isčupane i polomljene brisače, izgreban automobil…“ – rezignirano nam je kazao Kovačević, nakon što je pozvao policiju koja je napravila uviđaj.

Kako nezvanično saznajemo, vandalskom činu mještanina koji smatra da je to njegov privatni parking, svjedočili su brojni turisti i mještani Perasta koji su u svojstu svjedoka dali izjave policiji.

Inače, problem parkiranja, negodovanja i verbalni obračuni zbog nedostatka parking mjesta su svakodnevna pojava u Perastu, pogotovo iza rampi, u zoni koja bi trebalo da bude zabranjena za saobraćaj.

Najčitanije