14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

U planu rekonstrukcija hotelskog kompleksa Splendido na samoj obali mora u Prčanju

Splendido – Prčanj – Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/AIM studio/Idejno rješenje

U planu je rekonstrukcija hotelskog kompleksa Splendido kategorije četiri zvjezdice, koji se nalazi na samoj obali mora u mjestu Prčanj u Bokokotorskom zalivu. To se može vidjeti u idejnom rješenju objekta na koje je zeleno svjetlo dao i glavni državni arhitekta, a za čiju izradu je bio zadužen AIM Studio iz Podgorice.

Kao investitor projekta navodi se Grigorenko Valerij Evgeny.

Na samoj lokaciji, na parceli površine 3261 m2 već postoji hotelski kompleks koji se sastoji iz više objekata i bazena od 86 m2. Od ukpno sedam objekata na parceli, glavna zgrada hotelskog kompleksa i depandans hotela tretiraju se kao primarni, dok su ostali objekti namijenjeni tehničkim sadržajima.

U dokumentu koji je objavljen na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma može se vidjeti da je projektom planirano da se radovi sprovode u tri faze. Prva faza podrazumijeva rekonstrukciju objekta A – glavne zgrade hotela kao i dogradnju objekta glavnog ulaza formirajući tople veze sa objektom B, odnosno depandansom na obje etaže, u suterenu i prizemlju. U okviru ove faze predviđeno je i uređenje pripadajućeg terena.

Druga faza predstavlja rekonstrukciju objekta B, rušenje postojećeg i izgradnju novog bazena i platoa oko bazena sa svim pristupima ostalim nivoima uređenog terena. U okviru ove faze je planirano i uređenje zelenog pojasa Maslinova bašta.

Ssplendido – Prčanj – Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/AIM studio/Idejno rješenje

U okviru treće faze predviđena je rekonstrukcija objekta C nastalog spajanjem nekadašnjih objekata 6 i 6a, njegovo povezivanje sa objektom B, dogradnja u zaleđu ukopanog dijela objekta C, kao i uređivanje parkinga na krovu objekta i izgradnja nadstrešnice – pergole.

U idejnom rješenju naznačeno je da je poseban dio u okviru prve faze uređenje urušenog mandraća i prihrana pješčane plaže.

Kada je riječ o intervencijamau prostornoj organizaciji i oblikovanju, one su svedene na minimalni nivo. Prevashodno se vodilo računa da se jasno odvoje autentične pozicije i strukture objekata od najznačajnije istorijske vrijednosti.

Važnu intervenciju u predstavlja fomiranje nove veze između glavne zgrade hotela i depandansa, odnosno između objekata A i B.

Ukupno ostvareni kapaciteti hotela su 42 smještajne jedinice, od kojih je devet apartmana što čini ukupno 102 ležaja u hotelu.

Izvor:eKapija

Najčitanije