23.4 C
Kotor

Slušaj online radio

U pomorskoj nesreći kod Murtera jedna poginula osoba, nekoliko ozlijeđenih

Pomorska policija

U pomorskoj nesreći u kojoj su sudjelovali jahta i ribarski brod u ponedjeljak navečer kod Murtera poginula je jedna osoba, nekoliko ih je lakše ozlijeđeno, a jahta je nakon sudara potonula, doznaje se u Lučkoj kapetaniji Šibenik.

“Prema iskazima sudionika, došlo je do sudara između jahte hrvatske zastave i ribarice hrvatske zastave, a u sudaru je smrtno stradala jedna osoba. Trenutno je još uvijek u tijeku ispitivanje i razgovor sa svim sudionicima, tako da ćemo znati detaljnije nakon što bude gotova istraga”, rekao je lučki kapetan Ivan Paušić za Hinu.

Poginula osoba je član posade s ribarskog broda. Nekoliko osoba je lakše ozlijeđeno, ali nisu poslani na bolničko liječenje, već im je na licu mjesta pružena prva pomoć, dodao je.

Nesreća se dogodila oko 19,35 sati, dvije nautičke milje jugozapadno od Otoka Murvenjaka, blizu Murtera.

Jahta je nakon sudara potonula, a kočarica je dotegljena u Murter i sad se vrši daljnji razgovori i istraga, rekao je Paušić.

Upitan kada će se jahta izvaditi iz mora, odgovorio je kako se ona nalazi na 80 metara dubine te kako sukladno Pomorskom zakoniku moraju dati nalog vlasniku za uklanjanje.

Uklanjanje će potrajati s obzirom na dubinu jer je riječ o vrlo zahtjevnoj radnji koja zahtijeva specijalnu opremu i ronioce, objasnio je kapetan.

Izvor:Hina

Najčitanije