22.4 C
Kotor

Slušaj online radio

U Šibeniku se gradi podmornica…

podmornica-podi – foto FB

Direktor kompanije Podi Jakov Terzanović pohvalio se fotografijom podmornice koja je izgrđena u tvrtki ‘Ribar i more’, a koja je prošle godine napravila katamaran Vrgada, stopostotni šibenski proizvod, ujedno i najveći brod ikad izgrađen na Podima.

– U industrijskoj zoni Podi jutros je osvanula podmornica. Valjda nije neka invazija. Tvrtka ‘Ribar i more’ koja je prošlo ljeto završila katamaran koji plovi za otok Vrgadu proizvodi i ovakve turističke podmornice – kazao je Terzanović uz ‘palac gore’ za domaću proizvodnju, piše ŠibenikIn.

Inače, katamaran Vrgada izgrađen u toj tvrtki zaplovio je iz Šibenika do otoka Vrgada u kolovozu prošle godine i time je Vrgada nakon 40 godina dobila katamaran koji će održavati vezu s kopnom.

Brod vrijedan četiri milijuna kuna kupila je Ribarsko-proizvodna zadruga Vrgada koja i održava brodsku vezu s kopnom. Riječ je o dvadesetmetarskom putničkom katamaranu izgrađenom po uzoru na skandinavske katamarane, a Terzanović je u kolovozu kazao kako su za brodove zainteresirane i strane kompanije.

Najčitanije