26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

U Sjevernom moru norveški kruzer naletio na ogroman val i ostao bez pogona

Foto: Screenshot Twitter / Index HR

Norveški kruzer u Sjevernom moru onesposobljen je u četvrtak nakon što je ostao bez pogona. Danske pomorske vlasti rekle su u petak za CNN da je brod MS Maud izgubio sposobnost plovidbe nakon što su jaki vjetrovi razbili staklene prozore i propustili vodu uzrokujući privremeni nestanak pogona, prenosi Index HR.

Hurtigruten Expeditions (HX) iznio je nešto drugačiji prikaz uzroka incidenta rekavši za CNN da je njihov brod doživio privremeni gubitak pogona u četvrtak “nakon što je naišao na snažan val”. Brod, koji prevozi 266 gostiju i 131 člana posade krenuo je prema Tilburyju, u Ujedinjenom Kraljevstvu, iz norveškog Florøa.

Putnici iskrcani u Njemačkoj

MS Maud plovio je oko 193 kilometra od zapadne obale Danske u četvrtak kada se dogodio incident, rekao je glasnogovornik danskog Zajedničkog centra za koordinaciju spašavanja (JRCC). Od JRCC-a nije zatraženo da evakuira putnike i posadu, što je navelo glasnogovornika da vjeruje da je “sve u redu” s onima koji su još uvijek na brodu.

“S broda je potvrđeno da su posada i putnici sigurni i dobro, stanje broda ostaje stabilno i može ploviti vlastitim snagama”, rekao je glasnogovornik HX-a kasno u petak. Plovilo je bilo stabilno s upaljenim motorima, ali navigacijski sustavi i radar ostali su isključeni “zbog vode u sustavima na mostu”, rekao je glasnogovornik JRCC-a ranije u petak, navodi Index HR.

Izvor:Index.hr

Najčitanije