12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

U Skijalištima zadovoljni posjetom – Veliki broj gostiju iz regiona i Evrope

Kolašin-1600 – foto: skijalista.me

Posjeta skijalištima kojima gazduje preduzeće Skijališta Crne Gore je na izuzetnom nivou, a bilježi se velika posjećenost gostiju iz regiona i Evrope, saopštili su njegovi predstavnici.

– Posjeta je na izuzetnom nivou i zaista možemo reći da je ski sezona trajala i približno kao prošla, da bi definitivno oborili nove rekorde i po posjećenosti i po prodatim ski pasovima i ostalim uslugama – rekli su iz Skijališta Crne Gore.

Ako se uzme u obzir da je ova sezona dosta kraća, u preduzeću smatraju da ostvareni podaci dovoljno govore o napretku i većoj posjećenosti iz godine u godinu.

– Prošle godine u januaru, kada je bio 31 dan skijanja, ukupna posjeta, kako skijaša, tako i panoramska vožnja žičarom na ski centru Kolašin 1600, je iznosila oko 14,39 hiljada. Ove godine je u januaru, sa ukupno deset sniježnih dana i 31 dan sa panoramskom vožnjom, posjeta iznosila oko 12,45 hiljada korisnika skijaške infrastrukture – precizirali su predstavnici tog preduzeća.

Oni su napomenuli da taj broj i sada raste, jer su već imali dva jaka vikenda februara, a očekuju i da ih ovog posjeti veliki broj gostiju.

– Staze su sve u pogonu i kompletna infrastruktura je na raspolaganju skijašima, borderima i drugima – naveli su iz preduzeća.

Iz Skijališta su saopštili da su cijene ski pasova neznatno veće u odnosu na prošlu godinu, tako da je za jednodnevni ski pas za odrasle potrebno izdvojiti 25 EUR, a za mlađe od 14 godina 16,5 EUR.

– U tu cijenu spada kompletna infrastruktura ski centara Kolašin 1600 i Kolašin 1450, dakle oko 45 kilometra staza svih kategorizacija – rekli su iz preduzeća.

Oni su objasnili da žičara K7, koja je pod ski centrom Kolašin 1600, spaja dva ski centra fizički.

– Smatramo da će tek u budućnosti ostvariti svoj puni potencijal, ako izuzmemo da je prošle godine otvorena u februaru, a ove godine je ski sezona kasnila zbog snijega – kazali su iz Skijališta.

Na pitanje da li zbog svih dešavanja, a najprije zbog kasnijeg početka, očekuju uspješnu zimsku sezonu, iz Skijališta su odgovorili da su uvijek optimisti i dodali da se svaki trud, rad i strpljenje isplate.

– Tako se nadamo da će i ova sezona biti odlična po mnogo čemu – zaključili su iz preduzeća.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije