18 C
Kotor

Slušaj online radio

U Tivtu 11 odsto više gostiju nego lani

Tivat – mikophotography montenegro – Sveti Marko

Turistička organizacija Tivat započela je sa anketiranjem posjetilaca koji borave na teritoriji najmanje bokeljske opštine.

Anketni listić broji ukupno 29 pitanja, a pored ostaloga sondira se zadovoljstvo posjetilaca Tivta kvalitetom smještajnog objekta u kojem su odsjeli, bogatstvom gastronomske ponuzde, raznolikošću kulturnih manifestacija, sportskim sadržajima u gradu, saobraćajnom povezanošću i drugim pitanjima od značaja za utiske turist o jednoj destinaciji.

Kao i svake godine do sada, anketa ispitaniku pruža mogućnost odgovaranja natri ponuđena jezika – našem, engleskom i ruskom jeziku. Anketu sprovode tri anketarke, koje će u toku avgusta mjeseca obići brojne objekte privatnog i kolektivnog smještaja na teritoriji opštine Tivat. Od ove godine se anketa može popuniti i u digitalnom obliku, linkovana preko free WiFi platforme ili sajta TO Tivat.

Tivatska regata

Kompletnom analizom anketiranih ispitanika, TO Tivat će se baviti u prvoj polovini septembra mjeseca, kada će se kreirati i konačna ovogodišnja ocjena- saopšteno je iz TO.

Inače, prema njihovim podacima, u svim vidovima smještaja na Tivatskoj rivijeri trenutno odmara ukupno 7.609 zvanično prijavljenih gostiju, što je 11 odsto bolja posjeta nego u isto vrijeme prošle godine. Od ukupnog broja turista njih  7.539 su stranci, a samo 70 posjetioci iz Crne Gore. Najviše turista – njih 6.196, koristi usluge izdavalaca privatnog smještaja, u hotelima ljetuje 1.181 posjetilac, dok u odmaralištima boravi 147, a u kampovima 85 turista.

Izvor:S.L

Najčitanije