14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

U Tivtu 26 posto više gostiju – za Noć muzeja spremaju pet izložbi

Tivat – foto mikophotography montenegro

Kako je saopšteno iz Turističke organizacije Tivat u gradu trenutno boravi 2.094 gosta, 2.039 stranih i 55 domaćih.

U hotelima je smješteno 643, a privatni smještaj koristi 1.451 turista. Broj gostiju veći je 26 odsto u odnosu na isti dan prošle godine.

Za Noć muzeja pet izložbi

Noć muzeja Tivat foto Boka News

Međunarodna manifestacija „Noć muzeja 2019.” biće obilježena posebnim programom u subotu, 18.maja, u JU Muzej i galerija Tivat, što će bit ii prilika da se u javnosti inauguriše obnovljeni kompleks srednjevjekovnog ljetnjikovca Buća-Luković u kojem je mještena ta ustanova.

Za “Noć muzeja”  JU Muzej i galerija Tivat je pripremila pet izložbi. U prizemlju i na prvom spratu galerijskog izložbenog prostora biće upriličena izložba tivatskog slikara Miljenka Sindika, a u kapelici Sv. Mihovila biće predstavljena izložba “Tivatske Gospe”,  koja obuhvata sve crkve posvećene Gospi na teritoriji Tivta. U prostoru  Etnografske zbirke biće upriličene dvije izložbe: u prizemlju postavka pod nazivom “Maslinarstvo u Gornjoj Lastvi”, a na prvom spratu izložba “Zmajevići” koja je rađena u saradnji sa Muzejom grada Perasta.

Kao što je ranije najavljeno, ovom prilikom biće otvorena i treća galerija, u kojoj će biti stalna postavka djela njemačke savremene umjetnosti iz kolekcije “Dizeldorf-Tivtu”.

O izložbama će govoriti direktorica Muzeja i galerije Tivat, mr Jelena Bujišić, dok će “Noć Muzeja” u 20 sati, otvoriti sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti mr Dubravka Nikčević.

Najčitanije