17 C
Kotor

Slušaj online radio

U Tivtu potpisan predizborni koalicioni sporazum DPS-SD-SDP-LP

Koalicioni sporazum DPS-SD-SDP-LP

Predsjednici četiri političke partije, Dubravka Nikčević (DPS), Zdravko Mitrović (SD), Aleksandar Đurović (SDP) i Vatroslav Belan (LP), potpisali su u subotu koalicioni sporazum o načinu izlaska na izbore, zajedničkoj izbornoj listi na lokalnim izborima koji će se održati 23. oktobra 2022. godine u opštini Tivat i postizbornoj saradnji u vršenju vlasti u Tivtu.

Aktuelni politički ambijent kao i namjera da se Tivat razvija na građanskom, proevropskom konceptu, na dugoročno stabilnim osnovama bili su osnov za formiranje koalicije i definisanje četvorogodišnjeg izbornog programa.

Za povjerenje građana borićemo se zalaganjem za suštinske vrijednosti, bez  manipulisanja emocijama građana, sa konkretnim planovima i njihovim  rješenjima. Pristupaćemo razvoju  infrastrukture bazirajući se na projektima kojima će biti stvarane pretpostavke da Tivat učinimo gradom u kome se može živjeti od turizma i turizmu komplementarnih djelatnosti.

Lokalna uprava mora biti reorganizovana na način koji će predstavljati kvalitetan i lako dostupan servis građanima, te omogućiti efikasno sprovođenje usaglašenih i usvojenih planova razvoja.

„Potpisujući današnji Sporazum ujedno i otvaramo put budućim partnerima u novoj lokalnoj vlasti koji bi zajedno sa nama baštinili iste vrijednosti i upravljali Tivtom na dobrobit svih građana i u interesu daljeg razvoja Tivta, kojeg želimo vidjeti kao grada suživota, međusobnog uvažavanja i sloge“, istakla je Dubravka Nikčević, koja predvodi koalicionu izbornu listu, saopšteno je danas iz ove koalicije.

Najčitanije