22.9 C
Kotor

Slušaj online radio

U Tivtu pravo glasa ima 11.937 osoba

Tivat – foto Miko Đuričić

Na prijevremenim lokalnim izborima koji će se održati 5. juna u Tivtu, pravo glasa imaće 11.937 osoba, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako su kazali, broj birača u biračkom spisku u opštini Tivat 30. avgusta 2020. godine bio je 11.808.

-Uvid u birački spisak, birač može ostvariti lično, na šalterima Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Tivat, svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka) u terminu od 08 do 14 h, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš). Prilikom neposrednog uvida, birač može zatražiti promjenu podataka upisanih u birački spisak- navode iz MUP-a.

Dodaju i da birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me.

-Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa. Obzirom na to da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine u kojoj ima prijavljeno prebivalište. Takođe, građanin zahtjev za promjenu adrese može podnijeti i lično, na šalterima Područne jedinice/ Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Ministarstva unutrašnjih poslova, u opštini u kojoj ima prijavljeno prebivalište- navode u saopštenju.

Najčitanije