10 C
Kotor

Slušaj online radio

U Tivtu uhapšen Podgoričanin: Zloupotrebom službenog položaja prisvojio 5.555 eura

Policija Tivat – foto Boka News

Službenici tivatske policije uhapsili su D.Z. (18) iz Podgorice, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, te prisvojio pazar u iznosu 5.555 eura, saopštila je Uprava policije (UP).

“Naime, službenici Stanice kriminalističke policije Odjeljenja bezbjednosti Tivat su u saradnji i uz naloge Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, preduzeli aktivnosti koje su rezultirale utvrđivanjem činjanica i okolnosti pod kojima je došlo do izvršenja pomenutog krivičnog djela od tada nepoznate osobe”, kazali su iz policije.

Policija je došla do sumnje da je D.Z. Podgorice izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na način što je u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, kao zaposleni u jednom restoranu u Tivtu, zloupotrebom svog položaja i povjerenja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom prisvojio pazar u iznosu 5.555 eura.

“On je nakon izvršenja krivičnog djela bio nedostupan nadležnim organima te je za njim raspisana potraga i lociran je od strane službenika Odjeljenja bezbjednosti Podgorica na teritoriji njihove nadležnosti, te je predat na dalje postupanje službenicima Odjeljenja bezbjednosti Tivat”, naveli su iz policije.

On je po nalogu postupajućeg tužioca uhapšen.

Najčitanije