24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

U toku prijave za petu najluđu trku u regionu Karotrc

Karotrc

Počele su prijave učesnika na trku karića koja će biti održana 25. februara u okviru Praznika mimoze u Herceg Novom. Učesnike ove godine očekuje, do sada, najbogatiji fond novčanih i robnih nagrada, najavljuju organizatori trke Nevladino udruženje Maškare.

-Takođe, unosimo novitete, a posebno ćemo naglasiti da učesnike prvenstveno, kao i posjetioce događaja, očekuje inovativan zabavni program tokom trajanja trke. Obezbjeđen je bogat novčani nagradni fond za sve kategorije. Od najbržih, preko najmaškaranijih pa čak i najsporiji. Ukoliko neko obori rekord staze nagrada je spremna, poručuju iz ove NVO.

Kao i do sada donja granica za prijavu učesnika u ovim kategorijama  je 14 godina starosti. Za sva maloljetna lica potrebno je odobrenje roditelja za učestvovanje u trci.

Trka karića – Karotrc 2018

-Novitet u najmasovnijoj kategorijI K1 je da će se vozači takmičiti u prvom krugu na vrijeme, najbolja vremena, odnosno devet najbržih ulazi u drugi krug takmičenja, a u drugom krugu trka se vozi po tri takmičara istovremeno. Nakon drugog kruga ostaju samo tri najbolja koja se bore za veliko finale. U kategoriji dvosjeda K2 nemamo promjena, pravila ostaju ista, borba je za najbolje vrijeme, trojica najbržih takmičara osvajaju prva tri mjesta, kazali su iz NVO Maškare.

Od ove godine biće uvedena nova kategorija Maškaranih, koja je revijanog tipa, ne vozi se na vrijeme i za koju je opredijeljen bogat fond robnih kreativnih i novčanih konkretnih nagrada.

-Svjedoci smo da u svakom izdanju trke takmičari nas oduševe svojom kreativnošću, uvođenjem posebne kategorije želimo da istaknemo zahvalnost doprinosu trci. Takođe, u ovoj kategoriji nema donje starosne granice i pozivamo najmlađe da testiraju svoje sposobnosti u pratnji roditelja, zaključili su u saopštenju.

Prijave za Karotrc 2024. traju do 23. februara.

Najčitanije