23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Uskoro završetak projekta za garažu u Meljinama

Garaža Meljine – animacija

Nakon decenije i po postojanja Parking servisa u Herceg Novom, za potrebe rivijere biće obezbijeđeno specijalno vozilo „pauk“, kao i lokacija za vozila koja na ovaj način budu premještena. Takođe, krajem februara, projekat za garažu u Meljinama bi trebalo biti okončan.

Parking servis je u pregovorima za određivanje lokacije u Baošićima na kojoj će biti depo za vozila premještana paukom, kazao je za RTHN direktor ovog preduzeća Miladin Vidaković.

– Ta potreba se negdje nametnula prošle godine tokom sezone. Veliki je pritisak bio na rivijeri što se tiče nepropisno parkiranih vozila, pogotovo na rivijeri. Nama je depo u Igalu i problem je da u sezoni odgovorimo dovoljno brzo – kazao je Vidaković.

Prema Studiji koja je urađena 2016. godine, Herceg Novom nedostaje 6.500 parking mjesta. Krajem februara, kako najavljuje Vidaković, projekat za garažu u Meljinama bi trebao biti okončan.

– Na parceli koja je relativno mala, parking će biti moguć za 48 vozila. Možda to zvuči malo, ali kada izbrojite 48 vozila duž ulice, primjetićete da se ne radi o malom broju vozila. Garaža će biti povezana etažno sa liftom, da bi uštedili sam prostor unutar garaže. Satisfakcija u svemu je što će administrativni dio, koji će biti na poslednjoj etaži, donijeti benefite i opštini i komunalnim preduzećima, jer ćemo dobiti monitoring centar, preko kojeg ćemo pratiti i parkirališta ali i ostale inovacije koje planiramo u narednom periodu, 24 sata – istakao je Vidaković.

U Parking servisu razmatraju i odluku o besplatnom parkiranju u poslijepodnevnim časovima zbog potreba oživljavanja užeg centra grada, zaključio je Vidaković.

Najčitanije