16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

U toku pripremni radovi projekta na Plavim Horizontima

Plavi Horizonti
Plavi Horizonti

Ministar finansija dr Radoje Žugić sa saradnicima danas je razgovarao sa izvršnim direktorom kompanije Qatari Diar, Gregom Bankhurstom, o dinamici realizacije projekta izgradnje luksuznog turističkog kompleksa na lokaciji Plavi horizonti.

Nakon izgradnje telekomunikacione mreže na projektnoj lokaciji, uslijediti će pripremni radovi šireg obima koji uključuju saobraćajnu infrastrukturu i komunalno opremanje terena, kako bi se stvorile pretpostavke da se, na jesen otpočne sa izgradnjom informatičkog centra, a do kraja godine i luksuznog hotela kazao je Bankhurst.

Ističući značaj realizacije pomenutog projekta koji će imati multiplikativne efekte na crnogorsku ekonomiju, prvenstveno u pogledu povećanja zaposlenosti i privlačenja novih investitora, ministar Žugić je još jednom izrazio zadovoljstvo saradnjom sa Qatar Diar-om, sa kojima Vlada Crne Gore dijeli zajednički javni interes, a koji se ogleda u stvaranju većeg nivoa vrijednosti i ekonomskog rasta.

Radoje Žugić i Greg Bankhurst
Radoje Žugić i Greg Bankhurst

Imajući u vidu da je otvaranje pomenutog turističkog kompleksa predviđeno za 2018. godinu, sagovornici su se, takođe, usaglasili da je uloga sudova, u smislu ažurnosti i efikasnog sprovođenja zakonskih procedura, što je i bio slučaj u dosadašnjem postupanju, od krucijalne važnosti.

Bankhurst se zahvalio timu Ministra finansija na prepoznavanju važnosti ovog kapitalnog projekta, i najavio da će se, u bliskoj budućnosti, objelodaniti naziv hotelskog operatera koji će upravljati ovim kompleksom.

Najčitanije