21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

U Trebinju planirana izgradnja turističkog kompleksa vrijednog 300 mil KM

Trebinje – foto Boka News

Vlada Republike Srpske usvojila je Odluku o utvrđivanju investicionog projekta Lajon Hil Vilidž Trebinje, kao projekta od posebnog interesa za ekonomski razvoj grada Trebinje i ove regije, te prodaji zemljišta u svojini Republike Srpske radi realizacije ovog projekta.

Saopšteno je to iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, odakle dodaju da je istom odlukom Vlada Srpske ovlastila ministra trgovine i turizma da zaključi Ugovor o prodaji nepokretnosti s kupcem Nugo holding Trebinje.

– Predmet ugovora je zemljište na lokaciji Gorica 2 Trebinje ukupne vrijednosti 964.870,24 KM – rekli su iz resornog ministarstva.

Kako tvrde, kompanija Nugo holding obratila se Vladi radi realizacije direktne strane investicije Lajon Hil Vilidž, ukupne vrijednosti oko 300 mil KM.

– Prema dostavljenom projektu, kompleks Lajon Hil Vilidž obuhvatiće izgradnju stambeno-poslovnog objekta sa 2.020 stambenih jedinica rezidencijalnog turizma, a planirano je da projekat bude realizovan u tri faze u periodu od sedam godina. Projekat podrazumijeva izgradnju poslovno-stambenog kompleksa, hotela, restorana, tržnog centra, stomatoloških i medicinskih objekata – naveli su iz resornog ministarstva.

Realizacijom ovog projekta, kako tvrde, dodatno će biti obogaćena turistička ponuda grada Trebinje.

– Takođe, tokom realizacije projekta pozitivno će se uticati na razvoj kompletnog građevinskog, ugostiteljskog i medicinskog sektora regije. Projekat Lajon Hil Vilidž projekat je kompanije Nugo holding Trebinje, koja posluje u sastavu kompanije Brova Holding iz Norveške, čiji su osnivači članovi porodice Andrić, koja je porijeklom iz Trebinja – naveli su iz Ministarstva.

Izvor:eKapija

Najčitanije