27.2 C
Kotor

Slušaj online radio

U Velenju počinje proizvodnja televizora

gorenje

Ove sedmice u Velenju započinje postupni početak proizvodnje u novoj tvornici televizije Hisense, a sljedeće sedmice započinju s redovnim radom.

“Hisense Evrope Electronic ima više od 350 zaposlenika, a do kraja januara broj zaposlenika povećat će se na 520”, izvještava Hisense Gorenje.

Hisense Europe Electronic proizvodit će televizore pod markom Hisense za evropsko tržište. Proizvodnja će se odvijati u dvije smjene i u početku na tri proizvodne linije, a dodatne dvije bit će pokrenute u februaru, navodi velenjska tvrtka.

U početnoj fazi prvih semica očekuje se da će u startu proizvoditi oko 800 televizora dnevno, s potpuno postavljenom proizvodnjom, koja je u početku proizvodila dva miliona televizora godišnje, a zatim povećala proizvodni kapacitet na gotovo 4 miliona tokom sljedeće dvije godine. TV-a godišnje.

Mogućnost ponovnog zaposlenja u tvornici TV-a najprije je ponuđena zaposlenicima Gorenja, koji su krajem decembra osposobljeni za rad na novim poslovima, a istodobno ove godine u novoj će tvornici dodatno zapošljavati s tržišta rada.

“Ovom investicijom Hisense podupire strategiju centralizacije proizvodnih baza u Evropi i na taj način povećava učinkovitost, također sa stajališta troškova, a Slovenija je postala središte proizvodnih operacija Hisensea, kao i sjedište evropskog dijela grupe”, kažu u Velenju.

Izvor:seebiz.eu

Najčitanije