12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Uče jedriti na drvenim barkama, kroz realizaciju projekta “CattaroSail”

Projekat “CattaroSail” koji se ralizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), počeo se sprovoditi u avgustu mjesecu, predstavljanjem tradicionalne drvene barke na manifestaciji “Bokeljska noć”.

Tokom septembra i oktobra realizovana je teorijska obuka o jedrenju. Ciljna grupa ovog projekta su mladi Kotorani, ali i ostali građani Crne Gore. U narednom periodu u planu je ralizovanje praktične obuke u jedrenju za mlade Kotorane.

Praktična obuka se počela realizovati u petak ispred zidina Starog grada Kotora.

Aktivnosti koje slijede u okviru projekta “CattaroSail” su i izrada dvojezične studije o jedriličarstvu (na crnogorskom i engleskom jeziku), manifestacija koja će biti posvećena jedriličarstvu pod nazivom “Dani jedrenja” i regata na kojoj će se takmičiti mladi Kotorani koji su pohađali obuke u okviru projekta.

Partner u projektu je i jedrilicarski klub “Lahor,” iz Kotora na čelu sa Predsjednikom kluba Filipom Petričevićem koji je i instruktor u obuci polaznika.

Tako da smo od pocetka projekta strogo vodili računa o svim stavkama kako bi  projekat bio na visokom nivou. Kalafatska radionica Bokovac kao relizator projekta, odaje posebnu zahvalnost Luci Kotor i Pomorskom muzeju u Kotoru, kao i bokeljskim medijima koji su dali doprinos i podršku za uspješnu realizaciju svih dosadašnjih aktivnosti, poručili su iz kalafatske radionice Bokovac.

Najčitanije