7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Učili mlade kako napisati projektni prijedlog

Radionica – projekti -Prčanj – foto Marija Delić

U samostanskom kompleksu Sv. Nikole na Prčanju  proteklog vikenda održana je dvodnevna radionica “Kako napisati prijedlog projekta za javne konkurse“.

Cilj radionice bio je da se najširoj zainteresovanoj javnosti sa teritorije Boke Kotorske (opštine Kotor, Tivat, Herceg Novi i Budva), ali i šire, pruže osnovne informacije o tome kako napisati dobar projektni prijedlog za javne konkurse i pozive koje otvaraju ministarstva i lokalne samouprave u Crnoj Gori.

Takođe, bilo je riječi i o pisanju projektnih prijedloga i za pozive trećih lica koja doniraju sredstva za kulturu, nasljeđe, mlade, očuvanje prostora, ljudska i manjinska prava itd. Tokom drugog dana radionice polaznici/e su radili/e na pisanju konkretnih projektnih prijava, kako bi stekli direktno iskustvo u praksi ove vrste, te bili spremni za konkurse koji će biti uskoro otvoreni.

Radionica – projekti -Prčanj – foto Marija Delić

Sa polaznicima/cama su raditi treneri Miloš Marković i Dušan Medin. Organizatori radionice bila su udruženja Caritas Kotorske biskupije i Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru.

Najčitanije