16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Udruženje Roditelji: Ne dozvolite da naša djeca budu mete! Hitno pronađite rješenje da bi djeca bila bezbjedna

Ne dirajte nam djecu – Udruženje Roditelji

Udruženje Roditelji pozvalo je danas institucije nadležne za bezbjednost u zemlji da HITNO  pronađu rješenje za prijetnje bombama našoj djeci i iskoriste sva raspoloživa sredstva da se otkrije ko stoji iza današnje ali i prethodnih monstruoznih dojava.

Svakom zdravorazumnom biću je apsolutno neshvatljivo da škole i vrtići mogu postati najnebezbjednija mjesta za boravak i ne možemo da se ne zapitamo zašto je postalo toliko jednostavno napraviti opštu pometnju i haos u, ovog puta, čitavoj državi!?!

Zbog svega što se dešava ne čude predlozi roditelja da se bojkotuje nastava u obrazovnim ustanovama sve dok se ne obezbijedi siguran ambijent za djecu i nastavnike.

Osobe koje su se na ovaj način osmjelile da prijete našoj djeci moraju hitno da budu pronađene i da odgovaraju za ovaj, apsolutno neprihvatljiv čin, a samo tako se može poslati jasna poruka da će svi koji se usude da urade slično, biti brzo pronađeni i strogo sankcionisani.

Apelujemo i na obrazovne ustanove da na vrijeme i adekvatno obavještavaju roditelje o svim informacijama koje se tiču bezbjednosti djece jer su danas, u nedostatku pravovreninih informacija, bili suočeni sa dodatnim strahom i panikom.

Osim toga, molimo i medije da u ovakvim situacijama objavljuju provjerene informacije kako bi se stepen panike sveo na najmanju moguću mjeru. Pokazalo se da upravo neprovjerene informacije doprinose dodatnom strahu i njegovom širenju.

Ponavljamo: Ne dirajte nam djecu! ali i Djeca moraju biti bezbjedna! – sopšteno je iz Udruženja Roditelji.

Najčitanije