20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Ugostitelji Budve: Ukoliko NKT ne povuče mjeru, sami ćemo otvoriti lokale…

Protest Budva – foto V.L.

Budvanski ugostitelji sa protesta ispred Starog grada poručili su da je situacija alaramantna, da se moramo navići na život sa koronavirusom, ali i naći način da se održi rad u ugostiteljstvu kako bi se koliko toliko izbjegla ekonomska katastrofa.

Oni su i danas izrazili nezadovoljstvo povodom zatvaranja ugostiteljskih objekata na 14 dana, na osnovu odluke koju je u subotu donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) po preporuci Instituta za javno zdravlje (IJZ), a podrška je stigla i od ugostitelja iz Nikišća, Podgorice, Tivta Kotora i Ulcinja.

Vido Markićević predsjednik Udruženja ugostitelja Budve kazao je da stanje jeste alarmantno, ali da zatvaranje i dovođenje poslova do ruba propasti nije rješenje.

“Osnovaćemo Udruženje ugostitelja Crne Gore. Apsolutno ne možemo da prihvatimo sa smo jedini krivci za nastalu situaciju, obzirom da smo svi mi u našim restoranima strogo vodili računa o mjerama i preporukama”- kazao je on.

“Nijesu ugroženi samo ugostitelji u Budvi…Danas je Budva, sutra će biti Tivat, Kotor… Ovo je nešto što se u Crnoj Gori ne smije dozvoliti. Uz poštovanje mjera moramo nastaviti da radimo”, poručio je potpredsjednik Udruženja ugostitelja Budve Aleksdandar Jovanović.

Najčitanije