17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Ugostitelji CG: Hoće li ministarka zdravlja u ponedjeljak na protest muzičara?

Ugostitelji / turizam Crna Gora /Foto Boka News

NVO “Ugostitelji Crne Gore” zgroženo je najavom ministarke zdravlja Jelene Borovinić-Bojović, da će prisustvovati večerašnjem protestu sa kolegama ministrima iz  Vlade koji su nas pred Novu godinu bukvalno zatvorili zbog epidemiološke situacije u zemlji.

S obzirom da osoba na čelu institucije koja donosi zdravstvene mjere protiv koronavirusa, namjerava prekršiti iste, kojima se između ostalog strogo zabranjuju javna okupljanja, smatramo da su i sve ostale mjere za suzbijanje pandemije korona virusa koje je Institut za javno zdravlje Crne Gore donio, ovim i formalno obesmišljene.

Naime, novim mjerama predviđeno je da ugostiteljski objekti u Crnoj Gori mogu raditi do ponoći, bez muzičkog programa uživo ili DJ-eva.

Otkazane su i proslave dočeka Nove godine, pomjeren početak školske godine, a ministar finansija Milojko Spajić saopštio je da će očekivani gubitak tokom praznika biti 50 miliona eura.

Nezadovoljni trenutnim mjerama muzičari su za ponedjeljak u podne najavili protest pa pozivamo ministarku zdravlja da prisustvuje i tom skupu.

Nememo riječi za takvo ponašanje ministarke zdravlja i ostalih članova Vlade koji na ovaj način pokazuju gdje su im građani i privreda te da kada su u pitanju njihovi sopstveni inreresi ne poštuju mjere koje oni donese, kaže se u saopštenju Ugostitelja CG.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije